Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad

Paginile domeniilor Fizică, Chimie şi Biologie(30.aug)

Casa Corpului Didactic "Alexandru Gavra" Arad, alaturi de Colegiul National "Moise Nicoara" Arad si Asociatia pentru parinti si profesori, in parteneriat cu Centrul International de Cercetari si Studii Transdisciplinare (C.I.R.E.T.), Institutul de Studii Transdisciplinare in Stiinta, Spiritualitate si Societate ( IT4S), Inspectoratul Scolar Judetean Arad, Moodle România, Fundatia "Study International" Arad, va invita la Colocviul International EDUCATIA TRANSDISCIPLINARA IN INVATAMANTUL PREUNIVERSITAR.
La eveniment va participa si academicianul Basarab Nicolescu, presedintele Centrului International de Cercetari si Studii Transdisciplinare din Paris (C.I.R.E.T.), cel care a fundamentat teoretic si a consacrat conceptul de transdisciplinaritate, in plan international.
Colocviul se adreseaza tuturor cadrelor didactice din invatamantul universitar si preuniversitar, specialistilor in educatie, studentilor interesati de problematica educatiei, managerilor din educatie si parintilor.
Detaliile referitoare la desfasurarea colocviului si conditiile de participare: .


(20.aug)

In data de 8 septembrie 2012 va avea loc Simpozionul International "UNIVERSUL STIINTELOR" Editia a III-a, organizat de Asociatia Cultural-Stiintifica "Vasile Pogor" Iasi. Lucrarile pot fi trimise pana la data de 6 sept. 2012, la adresa de e-mail: asociatia.vasilepogor@gmail.com. Participarea poate fi directa (cu prezentarea lucrarii) sau indirecta (prin trimiterea lucrarii). Invitatia si alte documente necesare: .


(19.iul)

Facultatea de Fizica de la Universitatea de Vest din Timisoara invita cadrele didactice sa se inscrie la unul din cele patru programe de master din anul 2012:
- Astrofizica si particule elementare: ;
- Fizica materialelor cristaline: ;
- Metode optice si spectrale de investigare a sistemelor fizice complexe: ;
- Nano microsisteme inteligente: .
La aceste mastere se pot inscrie absolventi cu licenta in oricare stiinte exacte (fizica, matematica, informatica, chimie, biologie etc.) dar si absolventi cu diploma de inginer (indiferent de specialitate) si chiar din alte domenii (exista deja absolventi de drept, filozofie etc.)
Absolventii din alte domenii dar si cei care lucreaza (profesori de exemplu) beneficiaza de programe speciale pentru a putea parcurge planul de invatamint in bune conditii.
Mai multe amanunte se gasesc pe site-ul facultatii http://www.physics.uvt.ro -> admitere -> Master
In 2012 se organizeaza 2 sesiuni de admitere, una in iulie si una in septembrie (pentru locurile ramase libere in iulie).


(28.mai)

Activitate metodica chimie si fizica, gimnaziu: .


(28.mai)

Invitatie la Sesiunea de comunicari pentru elevi, cu tematica medicala: .


(22.mai)

Rezultatele la etapa judeteana a Concursului de fizica si chimie pentru scolile din invatamantul rural "Impuls Perpetuum": .


(22.mai)

Rezultatele la etapa judeteana a Concursului de Stiinte pentru Juniori: . Subiectele si baremele de la etapa judeteana a Concursului de Stiinte pentru Juniori: .


(22.mai)

Invitatie la Sesiunea de comunicari stiintifice pentru elevi, la fizica: . Tabel inscrieri: .


(22.mai)

Anunt referitor la Concursul "Impuls Perpetuum": .


(22.mai)

Admitere la Universitatea de Vest Timisoara, Facultatile de Chimie si Biologie, 2012: .


(22.mai)

Invitatie de la I.S.J. Iasi si Suceava pentru organizarea concursului Procopiu (de creativitate) la Vatra Dornei, in perioada 1-4 iunie: .


(14.mai)

Informatii despre Olimpiada de Stiinte pentru juniori: .


(14.mai)

Rezultate Concurs de chimie "Raluca Ripan", etapa judeteana: .
Subiecte si bareme de la Concursul de chimie "Raluca Ripan", etapa judeteana: .


(10.mai)

Miercuri, 16 mai 2012, ora 13,00, in sala festiva a Colegiului National "Elena Ghiba-Birta" Arad va avea loc inmanarea diplomelor elevilor premianti la etapele judetene ale Olimpiadelor de Fizica, Chimie si Biologie, precum si la etapele judetene ale concursurilor "Cel mai bun experimentator" la fizica si chimie, Concursul "Petru Poni" si Concursul "Raluca Ripan".
Va rugam anuntati elevii pentru a fi prezenti la eveniment.


(04.mai)

Prezentare DVD-uri educative Mediadocs: .


(04.mai)

Informatii privind concursul "Stefan Procopiu" 2012: .


(04.mai)

In perioada 1-3 iunie 2012 se desfasoara la Calarasi, Manifestarile MaST (Matematica, Stiinte si Tehnologii) din proiectul POSDRU/85/1.1/58914, www.mastnet.ro.
Manifestarile includ sectiunile:
- Concursul National de Stiinta si Tehnica pentru elevii de liceu Florin Vasilescu;
- Conferinta Exercitiu de viziune MaST cu subsectiunile: 1. Sesiunea de Comunicari si Referate pentru profesori, 2. Dezbatere: Strategii si directii de actiune.
Termenul de inscriere pentru ambele sectiuni este 10 mai 2012.
INSTRUCTIUNI PENTRU INSCRIERE - In fisierul alaturat aveti Instructiunile (cu imagini) necesare crearii contului utilizator pe platforma www.mastnet.ro: .


(23.apr)

Lista concursurilor din aria Stiinte, care vor avea loc în semestrul II al anului scolar 2011-2012:
- Olimpiada de Stiinte pentru Juniori - etapa judeteana 19.05.2012, etapa nationala 14-19.07.2012, Constanta
- Concursul de Chimie "Raluca Ripan" - etapa locala 27.04.2012, etapa judeteana 13.05.2012, etapa nationala 08-10.06.2012, Cluj-Napoca
- Concursul de Chimie "Petru Poni" - etapa judeteana 6.05.2012, etapa nationala 17-20.05.2012, Botosani
- Concursul de Fizica si Chimie pentru scolile din invatamantul rural "Impuls Perpetuum", clasele VI-VIII - etapa judeteana 25.05.2012, etapa nationala iulie-august 2012, Covasna


(10.apr)

Sesiunea de comunicari stiintifice la chimie pentru elevii de liceu "Chimia - Prieten sau dusman?", se reprogrameaza pentru data de 18 aprilie 2012 (miercuri), ora 10,00, la Grupul Scolar de Industrie Alimentara Arad (laboratorul de chimie).
Va rugam ca lucrarile participantilor sa fie transmise in format electronic pana cel tarziu in 17 aprilie, la adresa de e-mail: iuliaghinga@gmail.com. Daca din motive obiective lucrarea nu poate fi transmisa prin e-mail, echipa participanta va inmana juriului lucrarea in data de 18.04.2012, intre orele 8-8,30.
Precizari suplimentare:
Etapa nationala la "Chimia - Prieten sau dusman?" va avea loc pe data de 12 mai 2012, la Facultatea de chimie din Universitatea Bucuresti. Mai multe detalii se pot gasi pe site-ul facultatii, la adresa: http://www.chimie.unibuc.ro/index.php/manifestri-tiintifice, iar aici puteti gasi regulamentul sesiunii de comunicari (din anul 2011): .


(01.apr)

Pe pagina Biologie au fost afisate informatii cu privire la Concursul de scenarii de benzi desenate "Acvila tipatoare mica", adresat elevilor.


(28.mar)

Pe paginile Chimie si Fizica se afiseaza, pe masura ce sunt primite, rezultatele de la Concursul "Cel mai bun experimentator" la fizica si chimie, 2012.


(27.mar)

Colegiul Tehnic "Alesandru Papiu Ilarian" din Zalau, judetul Salaj in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Salaj va invita sa participati la manifestarile nationale care vor avea loc in perioada de 4-5 mai 2012: Simpozionul National cu tema "Stiinta, creativitate si inventivitate - calea spre dezvoltare personala" (activitate dedicata cadrelor didactice) si Festivalul National al Stiintei - editia a V-a (dedicat elevilor si profesorilor).
Informatii privind conditiile de inscriere si participare: .


(20.mar)

Informatii privind desfasurarea Concursului "Cel mai bun experimentator" la fizica: .
Informatii privind desfasurarea Concursului "Cel mai bun experimentator" la chimie: .


(17.mar)

Subiectele de la Olimpiada interdisciplinara Stiintele Pamantului, etapa judeteana 2012:.
Baremele de la Olimpiada interdisciplinara Stiintele Pamantului:.


(16.mar)

Unitatile scolare la care se va desfasura Concursul "Cel mai bun experimentator" la fizica si chimie:.


(23.ian)

Anunt privind Concursul national de experimente "OM DE STIINTA PENTRU O ZI in memoriam fizician NEDA MARINESCO" de la Colegiul National "Ionita Asan" din Caracal:.


(02.ian)

A fost lansata o noua functie a site-ului www.fizchimarad.ro, destinata comunicarii intre cadrele didactice cu specialitatile biologie, chimie si fizica, dar si pentru cei interesati de aceste domenii. Accesul se face prin pagina Contacte.


(20.dec)

Oferte de la Editura MediaDocs:
- Oferta de carti si DVD-uri:
- Pliant "Pasi spre cunoastere":
- Pliant Discovery Channel:


(26.nov)

Limitele materiei pentru etapele locale ale Olimpiadelor de:
- Fizica:
- Chimie:


(01.nov)

Colectivul catedrei de fizica de la Colegiul National "Moise Nicoara" a initiat un concurs de fizica on-line pentru elevii claselor VII-X. Prime etapa se desfasoara in perioada 1-30 noiembrie 2011.
Pentru detalii consultati: http://www.moisenicoara.ro/concurs.


(12.oct)

Laureatii Premiului Nobel la Fizica - 2011.
Laureatul Premiului Nobel la Chimie - 2011.


(7.oct)

Invitatie la Concursul National Educatie pentru Sanatate - Constanta, mai 2012:.
Bibliografia pentru concurs:.


(16.sep)

Materiale prezentate la consfatuiri - CHIMIE:
Despre elaborarea testelor initiale: ;
Foaia de parcurs si alte materiale: .


(16.sep)

Materiale prezentate la consfatuiri - FIZICA:
Despre elaborarea testelor initiale: ;
Foaia de parcurs si alte materiale: .


(16.sep)

Materiale prezentate la consfatuiri - BIOLOGIE:
Despre elaborarea testelor initiale: ;
Foaia de parcurs si alte materiale: .


(16.sept 2010)

Catalogul manualelor scolare, valabile in invatamantul preuniversitar: : .


Chimie 2011-2012:

(08.mai)

In data de 22 mai 2012, ora 14 va avea loc la Liceul Pedagogic "Dimitrie Tichindeal" Arad, Concursul interjudetean "Noi si chimia" initiat de Colegiul "Iosif Vulcan" din Oradea.
Concursul se adreseaza elevilor de clasa a VII-a, se desfasoara in echipe de câte 3 elevi, si are taxa de participare per elev de 10 lei. Mai multe informatii pe site-ul concursului: http://www.cnivor.ro/chimie/indexc.html.


(07.mai)

Anunt referitor la etapa judeteana a Concursului de chimie "Raluca Ripan": .


(07.mai)

Rezultatele de la etapa judeteana a Concursului de chimie "Petru Poni", 6 mai 2012: .


(04.mai)

Subiectele de la etapa locala a Concursului de chimie "Raluca Ripan": .
Baremele de la etapa locala a Concursului de chimie "Raluca Ripan": .


(27.apr)

Rezultatele de la etapa locala, municipiul Arad, a Concursului de chimie "Raluca Ripan": .


(25.apr)

Anunt referitor la etapa judeteana a Concursului de Chimie "Petru Poni", din 06.05.2012: .


(20.apr)

Completare pentru etapa nationala a Sesiunii de comunicari stiintifice "Chimia - prieten sau dusman?":
exista o sectiune la care pot participa si cadrele didactice cu lucrari, in nume propriu.
Cei care doresc sa o faca sunt rugati sa trimita cat mai urgent un e-mail cu rezumatul lucrarii la adresa chimia_prieten_2012@yahoo.com


(02.apr)

Rezultate la Concursul "Cel mai bun experimentator la chimie" 2012:
- clasa a VII-a: .
- clasa a VIII-a: .
- clasa a IX-a: .
- clasa a X-a: .


(27.mar)

Invitatie la Concursul de chimie anorganica "Veronica Chiriac" 2012: .


(11.mar)

Rezultatele de la Olimpiada de Chimie etapa judeteana 2012: .
Subiectele de la Olimpiada de Chimie etapa judeteana 2012: .
Baremele de la Olimpiada de Chimie etapa judeteana 2012: .


(10.mar)

Invitatie la editia a III-a a Concursului de Chimie "Coriolan Dragulescu", organizat de Universitatea Politehnica din Timisoara, Facultatea de Chimie Industriala si Ingineria Mediului, Liga Studentilor Chimisti din Timisoara, Inspectoratul Scolar Judetean Timis si Societatea de Chimie, in perioada 27-29 aprilie 2012: .


(08.mar)

Modificari referitoare la Olimpiada judeteana de chimie 2012:
- Ora la care elevii se vor prezenta la Liceul Pedagogic "D. Tichindeal" Arad se modifica astfel: in loc de 9,30 devine 8,50;
- Ora la care profesorii supraveghetori se vor prezenta este 8,30.


(05.mar)

Informatii referitoare la Olimpiada de Chimie etapa judeteana 2012: .
Criteriile de calificare la Olimpiada Nationala de Chimie 2012: .


(15.feb)

Programele pentru Olimpiada de Chimie 2012: .
Regulamentul specific pentru Olimpiada de Chimie 2012: .


(21.dec)

Programarea orelor la Centrele de excelenta disciplina Chimie este urmatoarea:
- clasa a VII-a, prof. Stan Flavina, Colegiul National "Elena Ghiba Birta" - vineri, orele 13-15
- clasa a VIII-a, prof. Lupsa Liliana, Scoala Generala Nr. 5 Arad, sambata, orele 12-14
- clasa a IX-a, prof. Crisan Cristina, Colegiul National "Moise Nicoara" Arad, sambata, ora 11,30
- clasa a XII-a, prof. Avram Adela, Colegiul National "Moise Nicoara" Arad, vineri orele 13-15
- clasa a X-a, prof. Rotariu Dan, Liceul Teoretic "Adam Muller Guttenbrunn" Arad (sediul str. Posada), sambata, orele 9-11 - clasa a XI-a, prof. Lazea Marius, Colegiul National "Vasile Goldis" Arad, sambata, orele 9-11
- clasa a XII-a, prof. Avram Adela, Colegiul National "Moise Nicoara" Arad, vineri, orele 14-16.


(16.dec)

Rezultatele obtinute la etapa locala a Olimpiadei de chimie, municipiul Arad, din 16 decembrie 2011: .
Subiectele de la etapa locala a Olimpiadei de chimie, din 16 decembrie 2011: (clasele VIII, X, XI, XII). Baremele de la etapa locala a Olimpiadei de chimie, din 16 decembrie 2011: (clasele VIII, X, XI, XII).


(15.mai)

Rezultatele obtinute la etapa judeteana a Concursului de Chimie "Raluca Ripan", clasa a VII-a, desfasurat in data de 15 mai 2011: .


(29.apr)

Rezultatele obtinute la etapa locala a Concursului de Chimie "Raluca Ripan": .
Subiectele si baremele de la etapa locala a Concursului de Chimie "Raluca Ripan": .


(10.mar)

Programele pentru Concursul de chimie "Petru Poni", 2010-2011: .


(10.mar)

Precizari si programele pentru Olimpiada de Stiinte pentru Juniori, 2010-2011: .


(16.ian)

Rezultatele obtinute la Olimpiada de Chimie, etapa pe judet, Arad 16 ian. 2011.
Eventualele contestatii se pot depune luni, 17 ian. 2011, la secretariatul Scolii Gen. Nr. 5 Arad, intre orele 8,00 si 13,00.
Subiectele de la Olimpiada de Chimie, etapa pe judet 2011: .
Baremele de la Olimpiada de Chimie, etapa pe judet 2011: .


(09.ian)

Precizari privind Olimpiada de Chimie, 2010-2011: .


(05.ian)

Programele pentru Olimpiada de Chimie, 2010-2011: .


(03.dec)

Rezultatele obtinute la etapa locala a Olimpiadei de chimie municipiul Arad, 3 decembrie 2010.
Subiectele la etapa locala a Olimpiadei de chimie: .
Baremele la etapa locala a Olimpiadei de chimie:


(---)

Programele scolare, in vigoare, pentru disciplina chimie: clasele VII si VIII - , liceu - .
Programele pentru stiinte (liceu, profil vocational, pedagogic etc.): .


(---)

Olimpiada de Chimie, etapa judeteana, 17 ianuarie 2010: rezultatele - , subiectele - , baremele -


Fizica 2011-2012:

(19.apr)

Prezentare "Probleme si experimente de fizica": .


(19.apr)

Mesaj referitor la Societatea Romana de Fizica: .


(03.apr)

Rezultate la Concursul "Cel mai bun experimentator la fizica" 2012:
- clasa a VI-a: .
- clasa a VII-a: .
- clasa a VIII-a: .
- clasa a IX-a: .
- clasa a XI-a: .


(30.mar)

Informatii cu privire la proiectul POSDRU "Competente Cheie TIC în Curriculumul Scolar": .


(22.feb)

Rezultatele finale, dupa contestatii, de la Olimpiada de fizica etapa judeteana, 19 feb. 2012: .
Subiectele de la Olimpiada de fizica etapa judeteana: .
Baremele de la Olimpiada de fizica etapa judeteana: .


(15.feb)

Criteriile de calificare la Olimpiada Nationala de Fizica 2012: .


(12.feb)

Anunt privind etapa judeteana a Olimpiadei de fizica, 2012: .
Regulamentul Olimpiadei Nationale de Fizica 2012: .


(27.dec)

Informatii privind Olimpiadele de fizica si de Astronomie: .
Programele Olimpiadei de fizica si ale concursurilor scolare:


(21.dec)

Orarul pentru Centrele de excelenta la fizica, anul scolar 2011-2012:
- clasa a VII-a, prof. Pascalau Maria: vineri orele 14-15 - Scoala Generala Nr. 5 Arad
- clasa a VIII-a, prof. Major Csaba: miercuri orele 12-14 - Colegiul National "Moise Nicoara" Arad
- clasa a IX-a, prof. Arsenov Branco: sambata orele 9-11 - Colegiul National "Moise Nicoara" Arad
- clasa a X-a, prof. Arsenov Simona: miercuri orele 18-19, vineri orele 12-13 - Colegiul National "Moise Nicoara" Arad
- clasa a XI-a, prof. Stefan Alexandru: joi orele 12-14 - Colegiul National "Moise Nicoara" Arad.


(09.dec)

Rezultatele etapei locale a Olimpiadei de fizica: .
Subiectele de la etapa locala a Olimpiadei de fizica:


(15.ian)

Rezultatele obtinute la Olimpiada de Fizica, etapa pe judet, Arad 2011.
Subiectele la etapa judeteana a Olimpiadei de fizica 2011: .
Baremele la etapa judeteana a Olimpiadei de fizica 2011: .


(10.ian)

Precizari privind Olimpiada de fizica, anul scolar 2010-2011: .
Precizari privind Olimpiada de Astronomie si Astrofizica, anul scolar 2010-2011, având etapa judeteana in 6 martie 2011: . Sunt anexate, de asemenea, programele pentru olimpiadele de Astronomie atât pentru juniori cât ai pentru seniori.


(11.dec 2010)

Subiectele la etapa locala a Olimpiadei de fizica: .


(12.sept 2010)

Programele scolare pentru disciplina fizica: clasele VI-VIII - , liceu - .
Programele pentru stiinte (liceu, profil vocational, pedagogic etc.): .


Biologie 2011-2012:

(01.apr)

Concursul de scenarii de benzi desenate "Acvila tipatoare mica", adresat elevilor: .


(11.mar)

Informatii referitoare la Sesiunea de comunicari stiintifice ale elevilor de liceu, la biologie: .


(3.mar)

Rezultatele de la Olimpiada de biologie, etapa judeteana din 3 martie 2012, clasele VII, IX, XII: .
Subiectele de la Olimpiada de biologie, etapa judeteana: .
Baremele de la Olimpiada de biologie, etapa judeteana: .


(25.feb)

Informatii referitoare la Olimpiada de biologie, etapa judeteana din 3 martie 2012: .
Criteriile de calificare la Olimpiada Nationala de Biologie 2012: .


(23.feb)

Anunt privind Sesiunea de comunicari a elevilor la Biologie: .


(17.feb)

Regulamentul Olimpiadei de biologie 2012: (fata de ultima varianta afisatacontine modificari ale limitelor materiei pentru etapa judeteana din 3 martie 2012).
Regulamentul Sesiunii de comunicari stiintifice ale elevilor de liceu, la biologie: .


(16.feb)

Anunt referitor la Concursul National Interscolar Emil Racovita, pe tema "Evolutie si mediu" - concurs destinat institutiilor de invatamant preuniversitar din toata tara.
Premiile consta in 5 laboratoare de informatica, carti despre evolutie, abonamente la National Geographic si vizite gratuite la Muzeul de Geologie din Bucuresti. Fiecare scoala poate inscrie in concurs o echipa formata din minim 5 elevi si un profesor coordonator. Echipele participante trebuie sa realizeze proiecte care sa prezente cat mai creativ evolutia, conform regulamentului disponibil aici http://darwinday.ro/regulament.
Pentru a se inscrie la concurs, profesorul coordonator al unei echipe trebuie mai intai sa completeze formularul disponibil aici http://darwinday.ro/formular-inscriere si apoi sa urmeze pasii mentionati in regulamentul concursului.
Acest concurs este organizat de Asociatia Secular-Umanista din Romania, in parteneriat cu Universitatea din Bucuresti, Institutul Geologic al Romaniei, National Geographic si Scientia.ro.


(12.feb)

Anunt privind activitate metodica - Viena: .


(09.feb)

Rezultatele la Olimpiada de Biologie, etapa locala Beliu, 27 ianuarie 2012: .


(01.feb)

Rezultatele la Olimpiada de Biologie, etapa locala Chisineu-Cris, 27 ianuarie 2012: .


(31.ian)

Rezultatele la Olimpiada de Biologie, etapa locala Nadlac, 27 ianuarie 2012: .


(30.ian)

Rezultatele la Olimpiada de Biologie, etapa locala, zona Ineu, 27 ianuarie 2012: .


(29.ian)

Rezultatele la Olimpiada de Biologie, etapa locala, zona Pâncota, 27 ianuarie 2012: .


(27.ian)

Rezultatele la Olimpiada de Biologie, etapa locala, municipiul Arad, 27 ianuarie 2012: .
Subiectele de la Olimpiada de Biologie, etapa locala 2012: .
Baremele de la Olimpiada de Biologie, etapa locala 2012: .
Eventualele contestatii pentru etapa locala municipiul Arad, se pot depune luni, 30 ianuarie 2012, intre orele 10,00-14,00 la secretariatul Grupului Scolar de Industrie Alimentara Arad.


(22.ian)

Anunt referitor la testele initiale de la biologie: .
Tabel anexat: .


(20.ian)

Anunt referitor la Olimpiada de Biologie, etapa locala: .


(22.dec)

Informatii privind Olimpiada de Biologie, etapa locala: .


(21.dec)

Programarea orelor la Centrele de excelenta disciplina biologie, este urmatoarea:
Colegiul National "Moise Nicoara" Arad:
Luni, orele 1400-1500, clasa a XI-a - prof. Mihailovici Raymona
Luni, orele 1500-1600, clasa a XII-a - prof. Mihailovici Raymona.
Colegiul National "Elena Ghiba-Birta" Arad:
Luni, orele 1400-1500, clasa a X-a - prof. Lazea Anca
Marti, orele 1400-1500, clasa a IX-a - prof. Lazea Anca.
Colegiul National "Vasile Goldis" Arad, cladirea fostei Scoli Gen. Nr. 4:
Luni, orele 1430-1630, clasa a VII-a - prof. Hididis Florica.


(19.mar)

Rezultatele la Olimpiada de Biologie, etapa judeteana 2011 - clasa a VII-a: .
Rezultatele la Olimpiada de Biologie, etapa judeteana 2011 - liceu: .
Subiectele de la Olimpiada de Biologie, etapa judeteana 2011: .
Baremele de la Olimpiada de Biologie, etapa judeteana 2011: .


(20.sept 2010)

Precizari privind Olimpiada de Biologie: .
Precizari privind Olimpiada de stiinte: .
Precizari privind Sesiunea de comunicari - biologie: .


(12.sept 2010)

Programele scolare, in vigoare, pentru disciplina biologie: clasele V-VIII - , liceu - .
Programele pentru stiinte (liceu, profil vocational, pedagogic etc.): .

Legături de interes:

✑ Ministerul Educaţiei Naţionale : www.edu.ro

✑ Forumul educaţional SEI : forum.portal.edu.ro

✑ Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad : www.isjarad.ro

✑ Forumul Inspectoratului Şcolar Judeţean Arad : www.isjarad.ro/forum

Evenimente de referinţă:

Concursul Naţional de Chimie "Raluca Rîpan", Arad 2017

Olimpiada Naţională de Fizică, Arad 2011

Simpozion internaţional, Arad 2011Copyright © FizChimArad, 2009-2024